Zašto Elvedin Okerić i Adnan Delić ćute i da li imaju bilo šta da kažu u svoju odbranu?

0

Novinar Avdo Avdić otkrio je kako su udruženja koja su osnovali NiPovci od Kantona Sarajevo i predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića dobili stotine hiljada maraka.

Udruženje “Dobro.ba” je osnovao ministar Adnan Delić, a Udruženje građana “Argentarija” osnovao je Sejdalija Suljić, predsjednik izvršnog odbora Naroda i Pravde Srebrenica.

“Oko 140 hiljada KM budžetskog novca dodijeljeno je udruženju u Srebrenici koje su osnovali čelni ljudi općinskog odbora NiP-a u Srebrenici, dok je 70 hiljada dodijeljeno udruženju čiji je osnivač NiP-ov federalni ministar za rad i socijalnu politiku Adnan Delić piše Istraga.

Oni iz Srebrenice su novac dobili za navodni projekat “Održivi povratak u Opštinu Srebrenica”, dok je Delićevo udruženje novac dobili zbog “kupovine i dodjele stoke povratničkoj populaciji”.

Nevjerovatno je da su isti broj mobitela stavili i za udruženje i za kancelariju NiP-a u Srebrenici.

Nakon otkrivanja izvlačenja javnog novca ni ministar Adnan Delić, a ni predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić se nisu oglasili.

Šutnja mnogo govori, te je očigledno da u svoju odbranu nemaju šta reći, uhvaćeni su kako na svoja udruženja prebacuju naš novac.

Javnost očekuje istragu Tužilaštva KS, do koje, kako nezvanično saznajemo, neće ni doći.