Za ovu balkansku zemlju kažu da je jeftinija verzija Maldiva, njena obala oduzima dah – “Balkanska destinacija sa dahom očaravajuće obale”

8

Letovanje u Albaniji sve je popularnija opcija za turiste iz raznih delova sveta.

Albanske plaže opisane su kao idealna alternativa Maldivima. Ujedno ova zemlja je i daleko jeftinija u odnosu na druge evropske turističke destinacije za letnji odmor.

Stručnjaci platforme za rezervaciju putovanja Loveholidays otkrili su top-destinacije za turiste koji žele uštedeti novac. Tim preporučuje jeftini odmor u Albaniji za koju navode da ima “obalu koja oduzima dah” i predstavlja “alternativu Maldivima”, piše Ekspres.

PR Loveholidaysa rekao je da se Albanija često zanemaruje kao destinacija u jugoistočnoj Evropi, ali da ima “netaknute plaže, prelepu obalu i izvore vode koji daju dovoljno razloga za posetu”.

– Albanija ima mnogo jezera i vodopada kojima prevladavaju različite nijanse plave boje. Neki je čak nazivaju pristupačnom alternativom Maldivima – rekao je on.

Ksamil se izdvaja kao destinacija s najlepšim plažama u Albaniji, a do njega se lako može doći iz obližnjeg letovališta Saranda.

Turisti u svojim recenzijama za ovu destinaciju ističu da je “plaža puna života i muzike, a voda neverovatno bistra”.

U blizini se nalaze i ruševine Nacionalnog parka Butrint koje su deo svetske baštine Uneska. Nekada je tu bio jedan od najboljih gradova u ekspanzivnom Rimskom carstvu.

Prilikom posete lokalitetu, turisti mogu naučiti o rimskoj istoriji Albanije i dobiti uvid u prošlost zemlje, prenosi Index.