(VIDEO) Ljubica iz Beograda otkriva svoje iskustvo rada na sezonskom poslu u Dubrovniku

0

24-godišnja Ljubisa Boljević je posljednjih četiri mjeseca radila u Dubrovniku. Na TikTok profilu podijelila je svoje iskustvo tokom sezonskog rada u Hrvatskoj. U svom video snimku objasnila je kako joj je bilo tokom rada.

Ljubica je u januaru dobila posao a kako kaže došla je u junu da radi. Nije joj se svidjela hrana a koliko novca je zaradila nije navela.

“gotova sezona u Hrvatskoj”

“I poslije 4 mjeseca, sezonski radnik se vraća kući. Ovo su moju posljednji dani u Dubrovniku i sreća jer idem kući. Ovdje ne mogu da zatvorim kofer. praštam se od svoje sobije gdje sam provela 4 mjeseca. Opraštam se od Dubrovnika. I nadam se da mi je ovo posljednja sezona u Hrvatskoj.

Došla sam kod Bake u Podgoricu da napokon jedem normalno nakon 4 mjeseca (jedva dočekala) a onda pravac Beograd.” – izjavila 24-godišnja Ljubica.

 

Na društvenoj mreži pozvala je prijatelje da pišu ako budu imali kakva pitanja za sezonski rad u Hrvatskoj. Ovo su samo neki od komentara:

“strašno kakvi komentari. Možba je djevojka mislila da joj je nedostajala porodica ili da će naći posao iduće godine”

“Niko vas ne zove da radite u Hrvatskoj na sezonu, ako vam se ne dolazi, radite u vašoj državi za 300 eura i šutite”

“Mene zanima šta ti to toliko se nije svidjelo u Hrvatskoj, kada kažeš da se nadaš da je ovo zadnji put, zanimaju nas tvoja iskustva.

“Ne vjerume da mrzi Hrvatsku ili nešto tako, već da se nada da sljedeće godine neće morati raditi sezonu jer je stvarno naporno”

“Pa u Srbiji imaju veću plaću, pa ne znam šta onda uopće dolaze vamo”

“Ja sam pre par dana došla iz Hrvatske sa sezone i iskreno zadovoljna sam. Radi se puno ali se i zaradi. U aprilu idem opet i iskreno se radujem povratu.”

“Zbogom i ne vraćaj se”