Ubistvo mlade majke u Beču: Osumnjičen bosanski državljanin

0

Istraga o okolnostima i motivu jezive likvidacije mlade majke (33) porijeklom iz bivše Jugoslavije u okrugu Genserndorf u okolini Beča traje i danas, ali se navodi da je krvavom činu prethodila svađa razdvojenog para.

Oružje korišteno za likvidaciju, odnosno pištolj, zaplijenjen je u automobilu muškarca (35) koji je osumnjičen da je počinio zločin, saopštila policija.

Kako prenose tamošnji mediji, muškarac B. je rodom iz Bosne i Hercegovine, ali je odrastao u Švedskoj, a od skoro je živio u Austriji gdje je radio kao agent za nekretnine, prenose austrijski mediji.

Navodno je 35-godišnji B. upucao svoju bivšu partnericu juče u 13.30 sati na ulici ispred vile u kojoj je živjela. Svjedoci su odmah pozvali hitnu pomoć, a uprkos reanimaciji i svim naporima ljekara, mlada majka je preminula na licu mjesta.

Osumnjičeni, koji nije živio sa žrtvom, u prvi mah je pobjegao svojim sportskim automobilom, ali se ubrzo predao u policijsku stanicu Dojč-Vagram i tamo je lišen slobode i odveden u zatvor Korneuburg.

Istražitelji su došli do zaključka da je motiv krvavog pira bila vjerovatno žestoka rasprava oko starateljstva nad jednim ili više njihove zajedničke djece.

Javni tužilac naložio je obdukciju tijela, a istraga se nastavlja.