U Japanu možete jesti gumene bombone od imaginarnog voća!

0

Da dobro ste pročitali, u Japanu možete jesti gumene bombone od imaginarnog voća! Japanska kompanija “Kanro” za proizvodnju slatkiša počela je da pravi (proizvodi) gumene bombone od  “imaginarnog voća“ imena “Kiraspika” …

Prošla godina je bila odlična za proizvođače gumenih bombona, a tržište je nastavilo da se širi tokom 2023. godine, a gumene bombone sa ukusom voća bile su najpopularnije.

Iako postoji mnogo voćnih ukusa koje možete izabrati, uključujući intrigantne kombinacije voća, kompanije su i dalje ograničene na voće koje je dostupno u našem realnom svetu.

Ali šta ako neko sruši barijere i počne da pravi slatkiše koji imaju ukus zamišljenog – imaginarnog voća? To je bila genijalna ideja koju je nedavno smislio japanski proizvođač slatkiša Kanro.

Prošlog meseca, kompanija je lansirala novu vrstu gumenih bombona koji imaju ukus “Kiraspika no Mi“, izmišljeno voće sa originalnim ukusom, dizajnom, pa čak i pričom o njegovom poreklu.

Prema zvaničnom sajtu Kanroa, kiraspika u obliku zvezde raste samo u planinskom regionu Blue Knife, gde temperature padaju na -50 stepeni Celzijusa zimi. Veoma je teško dobiti, jer kada plod sazre, u noći punog meseca oko zimskog solsticija, plod eksplodira kao mehanizam za širenje semena. Komadići voća lete brzinom od 300 metara u sekundi, a direktan pogodak može biti fatalan.

Sve u vezi Kiraspike je izmišljeno u Kanroovoj voćnoj laboratoriji gde su njeni stručnjaci za ukuse kombinovali različite postojeće ukuse da bi stvorili potpuno originalan ukus koji ima ukus kao ništa što ste ikada jeli.

Prema rečima njegovih dizajnera, gumeni bombon sa ukusom Kiraspika ima misteriozni slatkoću u kombinaciji sa kiselošću, ali mnogi od onih koji su ga probali imaju svoj opis ukusa.

Oni koji su okusili gumene bombone s imaginarnim voćem kažu da se ukus Kiraspike može uporediti sa ukusom energetskog napitka, drugi kažu da ima pomalo začinjenu jabuku, dok neki upoređuju njenu slatkoću sa slatkoćom gumene višnje, u kombinaciji sa ljutinom koja otupljuje jezik.

Misterija ukusa i lične interpretacije čine Kanro proizvod tako popularnim. Pošto su lansirane prošlog meseca u lancu prodavnica 7-Eleven, gumene gume Kiraspika su se rasprodale “brzinom munje”, a japanska kompanija već radi na novim kreacijama u svojoj fantasy fruit laboratoriji.

Izvor: Zanimljivostidana.com