Ramo Isak vozi novi oklopni transporter “Roshel Senator APC”

0

Specijalnoj policijskoj jedinici Federalne uprave policije (FUP) jučer je isporučeno novo oklopno vozilo “roshel senator APC”.

Kako je saopćila ta policijska agencija, ovo oklopno vozilo se koristi u policijske svrhe, a osnovne namjene su patrolne i izviđačke misije, komandovanje, transport i podrška jedinicama za specijalne operacije, antiterorističke operacije i specijalne akcije u različitim vremenskim uslovima

Nivo zaštite B7 opremljen je sa termalnim i NV kamerama kao i dnevnim kamerama sa uglom snimanja od 360 stepeni.

Nabavka vozila je dio započetih ulaganja u opremanje Federale uprave policije, te je u planu nabavka još najmanje dva ovakva vozila, kao i nabavka oružja, dronova, taktičkih uniformi, servisiranje većeg helikoptera, a pojačane su i obuke policijskih službenika Federalne uprave policije.

“Roshel” je relativno mlada kanadska kompanija osnovana 2016. godine, i već se dokazala u proizvodnji oklopnih vozila, te njene proizvode koristi NASA, kao i policijske agencije u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama – naveli su u saopćenju iz FUP-a.

Kako se vidi na fotografijama koje je objavio FUP, kao i ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na društvenim mrežama, vozilo su prvi “isprobali” on i v. d. direktor FUP-a Vahidin Munjić, zajedno sa komandantom specijalne jedinice FUP-a Mustafom Selmanovićem.