Pronađeno karbonsko telo u izgorelom vozilu

0

Policiju u Brčkom jutros u 9.15 sati dežurni Centra za obavještavanje i osmatranje obavijestio je da su zaprimili prijavu da u naselju Gredice gori vozilo i da je na lice mjesta uputio vatrogasce, a u 09.35 sati zaprimljena je još jedna prijava da je u motornom vozilu izgorio čovjek.

“Odmah nakon prve prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH i tom prilikom utvrđeno je da se radi o motornom vozilu marke Citroen koje je u potpunosti izgorjelo, te da se u istom nalazi ugljenisano tijelo muške osobe. Radi se najvjerovatnije o licu P.M. rođenom 1951. godine u Prijedoru nastanjenom u Brčkom”, saopćeno je iz Policije Distrikta Brčko.

Na lice mjesta je izašla i dežurni mrtvozornik, a nakon izvršenog uviđaja tijelo preminule osobe prevezeno je u gradsku mrtvačnicu gdje će biti izvršena obdukcija, dok je motorno vozilo prevezeno u depozit Policije.

Policijski službenici će nastaviti sa preduzimanjem mjera i radnja iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio, saopćeno je.