Pas napao bračni par: Ženi izgrizao tjeme, muškarcu obje ruke

4

Bračni par iz Dubrave jutros oko 10.15 bio je žrtva brutalnog napada psa pasmine dogo canario na Branovečkoj cesti koji ih je izgrizao, a samo su srećom izbjegnute još teže posljedice.

Psa su supružnici primjetili nekih 150 metara od kuće i vidjeli su da im se približava. Uz psa je bio i vlasnik, a muškarac mu je povikao da je pas odvezan.

Ali prije ikakve reakcije vlasnika pas je potrčao prema ljudima i napao ih.

“Supruga se sakrila iza mene, ja nisam htio bježati jer sam znao da bi to bilo kobno. Pas me napao i izgrizao mi je obje ruke, a kako je supruga čučnula iza mene, u jednom trenutku joj je zagrizao i tjeme. Jedva smo preživjeli, sve i jedan komšija je izašao na ulicu”, rekao je povrijeđeni muškarac za Večernji list.

Ženi je većina tjemena u zavojima, a muž ima velike razderotine po rukama.

On je dobio više povreda po rukama, a ona po glavi. Primili su dozu vakcine protiv bjesnila, ali moraće se vratiti u bolnicu.

“Jedva smo preživjeli, pas ima 62 kile, prejak je. I vlasnik je izašao na cestu kada je vidio što se događa i pokušao ga svladati, ali teško je to. Upozoravali su već susjedi da vlasnici takvih pasa ne mogu imati otvorene ograde, kao da šeće po cesti. Dijete s njim ne bi imalo nikakve šanse, to je bila borba za goli život”, zaključila je žrtva.

Agresivni pas trenutno je u azilu Dumovec.