Ovo su imena uhapšenih u akciji “Omerta”

0

U okviru akcije “Omerta” usmjerenoj protiv zloupotrebe opojnih droga uhapšeni su Aleksandar Miletić, Marinko Damjanović, Boris Grujić, Nemanja Kerezović, Aleknsandar Antonić, Nemanja Milinković i Mladen Gajić svi iz Banjaluke, saznaju “Nezavisne”.

Kako nam je potvrđeno potjernice su raspisane za Miletićevim bratom Anđelom, te za Slobodanom Stankovićem i Vidanom Prole iz Banjaluke, dok je Saša Kresojević u pritvoru i on je uhapšen 2. avgusta.

Uhapšeni će biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo, a od početka akcije u nekoliko mjeseci oduzeto je oko 1,6 kg kokaina i oko 400 grama marihuane.

Takođe su oduzete dvije puške, pištolj, municija veća količina novca, auto kao i dokumenti o imovini.

Policijska uprava Banjaluka održala je vanrednu pres konferenciju na kojoj su prezentovani rezultati akcije .

Načelnik Uprave Đurica Vukelić navodeći inicijale uhapšenih rekao je da su za dvije osobe raspisana Interpol potjernice a za jednom osobom biće to urađeno.

Službenici Policijske uprave Banjaluka akciju su sproveli u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Vukelić je na konferenciji za novinare rekao da je dio lica od ranije poznat policiji, a oduzeta droga bila je namijenjena lokalnom tržištu.

On je naveo da su pretresi izvršeni na 10 lokacija u Banjaluci i na jednoj u Kotor Varošu i da su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku.

Vukelić je naveo da akcija “Omerta” traje od marta i da je do sada pronađeno oko 1,66 kilograma kokaina, oko 400 grama marihuane, više digitalnih vaga, dvije vojne puške, pištolj, novac, automobil i ostali predmeti.

On je naveo da će oduzeta imovina i dokumentacija o oduzetoj imovini biti predmet finansijske istrage u narednom periodu.

Kako saznaju “Nezavisne”, policijske patrole su u banjalučkom naselju Paprikovac ispred automehaničarske radnje koja je u vlasništvu Miletićevog oca. Miletić je junu ove godine nepravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva Siniše Blagojevića, vojnika Oružanih snaga BiH, kome je na svadbi zabio nož u oko.

Istragom je navodno obuhvaćen i njegov brat Anđelo Miletić, koji se nalazi u Srbiji. Anđelo je krajem prošle godine osuđen na godinu dana zatvora zbog premlaćivanja ugostitelja Duška Brkića Gere u septembru 2017. godine u Banjaluci.

Kazna mu je zamijenjena za novčanu u iznosu od 18.000 KM.

Inače, u okviru ove akcije nedavno je banjalučka policija zaplijenila 1.100 grama kokaina vrijednosti oko 65.000 evra, a tada je uhapšen S.K. koji se nalazi u pritvoru.

Droga je pronađena sakrivena u bunkeru ispod mjenjača u njegovom automobilu audi

Policijska uprava Banjaluka od početka godine imala je devet operativnih akcija usmjerenih na suzbijanje droge a riječ je o akcijama: ”Polo”, ”Povratnik”, ”Kofer”, ”Modus” u kojima je oduzeta droga.