Opasni gazda Amir Džafić na sudu rekao da nije kriv što je pretukao radnicu Enisu

1

Amir Džafić (44) iz Jablanice danas se pred sudijom za prethodno saslušanje Općinskog suda u Konjicu, Nesibom Mustafićem, izjasnio da nije kriv za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Enisi Klepo (28) iz Jablanice.
Tražila zarađenih mizernih 700 KM

Džafić, inače, vlasnik hotela „Jablanica“ je negirao krivicu za krivično djelo Teška tjelesna ozljeda iz čl. 172. st. 1. KZ F BiH na štetu Klepo, kako je to navedeno u optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područnog ureda Konjic.

Podsjetimo, Klepo, koja je diplomirana pravnica, u hotelu „Jablanica“ je radila kao recepcionerka.

Nezadovoljna plaćom i uvjetima na svom radnom mjestu, odlučila je dati otkaz i zatražiti isplatu svoje zarađene plaće od mizernih 700 KM. Umjesto toga, Džafić ju je pretukao, praktično, na radnom mjestu.

Prema optužnici, Džafić se tereti da je 1.avgusta 2023.godine oko 21,30 sati stigao u hotel, na poziv svoje supruge I.Dž., inače, direktorice hotela, a nakon kraće verbalne prepirke između nje i oštećene oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu. Optuženi je došao do recepcije te je odmah krenuo ka oštećenoj tjeravši je iz objekta.

-Rukama ju je uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali u tome nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo-naveli su iz Tužilaštva HNK.
Govorio joj kako joj neće platiti

Potom je dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, te je zatvorio vrata od hodnika i nastavio je udarati, pri čemu je galamio na nju, upućivao joj pogrdne riječi i govorio joj kako joj neće platiti.

– Nakon toga je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka-naveli su iz Tužilaštva HNK.