Nekadašnji golman FK Sarajeva poručio: Ja sam iz RS, želim braniti za Srbiju, a ne za BiH!

1

Golman poljskog Rakova Vladan Kovačević u razgovoru za Kanal Sportowy kazao je kako je njegova želja da brani za Srbiju, a ne za Bosnu i Hercegovinu.

Kovačević je u razgovoru za poljski medij otkrio da je ljetos bio na pragu evropskog velikana, slavne Benfike, ali da je transfer propao iako je imao spakovane kofere.

– Priča o reprezentaciji je zaista teška tema, jer sam želio da promijenim nacionalni dres. Htio sam da igram za Srbiju, ali se malo zakomplikovalo i sada ova situacija stoji nerazriješena. Ne mogu da kažem šta je rješenje, ali UEFA mora da prihvati moju i želju Srbije.

Fudbaler Kovačević odbio igrati za BiH kako bi igrao za Srbiju. Tamo ga nisu ni pozvali

Nadam se da će se to konačno desiti i da ću igrati za Srbiju. Stalno razgovaram sa ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije, u kontaktu smo. Postojao je plan, bilo je sve spremno da debitujem, ali se na kraju to nije desilo – rekao je Kovačević.

Kazao je da se nada kako će sve biti riješeno u najkraćem mogućem roku.

– Ja sam iz Banje Luke, to je RS, ali je i u Bosni i Hercegovini. Znate, to je zaista teška tema za razgovor, ne znam šta da vam kažem… U Bosni žive Srbi, Hrvati i Bosanci, tri naroda. Uvijek će biti podjela, ali ja na to ne gledam tako, dosta je politike umiješano i zato ne želim da pričam na tu temu.

Nikada i nisam. U medijima nisam nikada govorio o reprezentaciji. Čekao sam priliku da branim za Srbiju i to je moja odluka – poručio je Kovačević za poljske medije.

Odbio BiH kako bi igrao za Srbiju a sad mu to FIFA ne dozvoljava