“Policajac kažnjen sa 200 KM zbog slike u uniformi: Zamjenik komandira prijavio slučaj nakon što je i sam objavio fotografije na Facebooku”

4

Policajac Armin Zonić iz Tuzle kažnjen je sa 15% od plate, odnosno 200 KM zato što je objavio na Instagram story-u sliku u službenoj uniformi MUP-a Tuzlanskog kantona – piše Crna-Hronika.

Armina Zornića prijavio je zamjenik komandira MUP-a TK Alija Imamović koji na Facebook-u i dalje drži svoju sliku u službenoj uniformi MUP-a Tuzlanskog kantona ali on vjerovatno neće biti kažnjen od strane Unutrašnje kontrole MUP-a TK.

Dupli aršini MUP-a TK: Kažnjavaju policajce nižih činova ali oficire ne smiju?

“Kažnjen sam od strane Unutrašnje kontrole MUP-a TK i to 15 % od plate zbog fotografije u uniformi. Prijavio me je moj zamjenik komandira kojem sam našao ovu sliku na Facebook-u. Da džaba ne pokazujem Rješenje o disciplinskoj sankciji. Prije 12. godina su mi rekli, gdje prestaje logika, tu nastapa policija.

Od danas, u to stvarno vjerujem. Baš sam bio u zabludi. Da ne spominjem pravilnike i članove, ali svim policijskim službenicima je zabranjeno da objavljuju uniforme na društvenim mrežama fotografije. Uglavnom je to prolazilo ispod radara, dok me moj zamjenik komandira nije prijavio iako on ima takvu fotografiju.

Što se tiče pravila, pogriješio sam i kažnjen sam. ” – izjavio je Armin Zornić.