Najveći zatvoreni tematski park na svetu “Chimelong Spaceship”

0

Najveći zatvoreni tematski park na svetu “Chimelong” koji je smešten u Džuhaju u Kini, vredan 816 miliona funti obećava turistima širom sveta dan nevefrovatno uživanje i zabavu tokom celog dana i posete….

Najveća svetska atrakcija u zatvorenom prostoru, nazvana “Spaceship”, odnosno tematski park Chimelong dom je ogromnih 150.000 živih životinja, dolazi u kompletu sa podmornicom i zastrašujućem simulatoru oluje.

Svaki dan oko 50.000 ljudi pređe njen prag, i lako je uočiti privlačnost – “svemirski brod” (“Spaceship”) izgleda kao nešto što je sletelo iz naučno-fantastičnog filma. Sa masivnim staklenim plafonom i futurističkim dizajnom, njegovo ime izgleda kao pošten opis onoga što turista može da vidi.

Park tematska atrakcija “Spaceship” oborio je zapanjujućih sedam svetskih rekorda od lansiranja prošlog meseca. Ne samo da je prepun ludih i neobičnih vožnji kao i drugih zabava, već je i dom neverovatnog akvarijuma sa preko 150.000 životinja.

Veruje se da je Čimelong najveći svetski zatvoreni tematski park, a gosti ostaju zapanjeni ogromnim staklenim plafonom zgrade i arhitekturom inspirisanom naučnom fantastikom.

Dočekujući 50.000 dnevno, četiri miliona kvadratnih metara prostora je otprilike dovoljno veliko da stane užurbanoj gužvi.

A svi ljubitelji kosmosa, vanzemaljaca i svemirskih letelica mogu srećno da provedu dan lutajući atrakcijom bez straha da neće imati šta da vide nakon samo nekoliko sati.

Izgradnja prostora nazvanog “Spaceship” koštala je ogromnih 936.536 miliona evra ( 816 miliona funti), što ga čini jednim od najskupljih na svetu. Konstrukcija inspirisana vanzemaljskim svemirskim brodom duga je 650 metara i sadrži preko 62.742.817 litara vode u 38 rezervoara.

Nekoliko orka živi u rezervoaru parka – koji može da generiše talase do 3.2 metra visine. Ovo ga čini najvećim zatvorenim bazenom sa veštačkim talasima na svetu zahvaljujući najsavremenijim mašinama.

Atrakcija orka se nalazi u svemirskom brodu Chimelong “Vhale Universe”, koji je jedna od 15 tematskih zona u parku.

Pored akvarijuma, tu je i muzej nauke o moru koji preko 300 vrsta riba i drugih životinja naziva domom. Tragači za uzbuđenjem mogu da istraže najveći zatvoreni tematski park na svetu, koji prevazilazi Warner Brother’s World u Abu Dabiju, UAE.

Posetioci mogu da se popnu na niz uzbudljivih vožnji u parku “Univerzumski raj” koji se može pohvaliti kolekcijom tematskih rolerkostera.

Chimelong’s “Universe Paradise” predstavlja prvu kinesku vožnju podvodnom podmornicom pod nazivom Deep Sea Submarine. U njemu se nalazi i najveća svetska atrakcija simulatora kretanja – Bermudska oluja.

Proglašen kao vrhunac univerzumskog raja, do 304 vozača mogu biti zadivljeni iskustvom projektovanim na ogromnom zakrivljenom ekranu od 1.682 kvadratnih metara. Tu je i 5D bioskop, obrazovne izložbe o životnoj sredini i razne mogućnosti za ručavanje u tematskom parku.

Da bi se zaista uronili u svemirsku odiseju, posetioci se takođe mogu prijaviti u hotel Chimelong Spaceship sa 1.250 soba. Kula sa 26 spratova ima niz restorana, bazena, maloprodajnih objekata i konferencijskih sala.

Prvobitno je planirano da se tematski park otvori 2021. godine nakon decenije planiranja i pet godina izgradnje. Ali glavna struktura „vanzemaljskog matičnog broda“ – Spaceship-a završena je tek prošle godine, pa je lansiranje održano u septembru ove 2032 godine.

Kompleks je druga faza međunarodnog okeanskog turističkog odmarališta Zhuhai Chimelong koji takođe uključuje okeansko kraljevstvo Chimelong.

Prvi park otvoren je 2014. godine i samo prošle godine je primio preko 10 miliona posetilaca.

Očekuje se da će sledeći deo odmarališta biti završen 2027. godine i na tom mestu će biti doveden veliki broj novih atrakcija. Oni će uključiti planinski park, žičaru za razgledanje, turističku akademiju Čimelong i baštu sa retkim biljkama

A ako ovo nije bilo dovoljno za potencijalne posetioce, odmaralište takođe sadrži dva pozorišta i tri tematska hotela – među kojima su Hotel Penguin, Hotel Circus i Hotel Hengkin Bai.

Hotel Penguin je savršen za fanatike morskog života jer prikazuje nekoliko referenci na arktičke ptice kroz ogromne murale i živopisne ilustracije. Hotel Circus je prepun jarkih svetla, dizajna vrteške, duga, pa čak i statue slona za one koji više vole kopnene životinje.

Zaliv Hengćin je okeanski sa ribom i morskim životom kao glavnom prodajnom tačkom. Još jedan hotel – hotel svemirskog broda sa naučno-fantastičnom tematikom – trenutno je u izgradnji.

Na kraju, ako ne možete da odete do tamo onda makar zavirite u ovaj video da vidite kako to sve u stvarnosti izgleda:

izvor: Zanimljivostidana.com