Konaković ne smatra problematičnim novac Kanton Sarajevo dao NIP-ovim udruženjima

0

Nakon optužbi iz SDA, DF-a i SBiH da je predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić (NiP) dodijelio 200.000 KM organizacijama čiji su osnivači njegove stranačke kolege oglasio se predsjednik NiP-a Elmedin Konaković.

Naglasio je da je važno pročitati odgovor udruženja “Argentarija” iz Srebrenice, a kojem je, podsjetimo, do sada dodijeljeno 144.700 KM za podršku projektu Održivi povratak u Opštinu Srebrenica

“Još jednom do kraja demaskira sve laži SDFA i SBiH (koji ozbiljno prijeti da prestigne DF u slijepom praćenju i zaštiti interesa SDA). Ne libi se ovaj trojac ponovo Srebrenicu koristiti kao poligon za svoje laži”, naveo je Konaković.

Dodao je da za pet godina postojanja NiP-a nije otkrivena nijedna marka sredstava koja je nezakonito potrošena, a koju su na konkursima ili diskrecionim pravom dodijelili kadrovi NiP-a.

“U svojim su saopštenjima, priznajući da je Skaka nezakonito postupao, ovaj proces pokušali izjednačiti sa njegovim odlukama, sa rasvjetom koju je doveo pred svoju vikendicu u Trnovu parama Grada i mnogim drugim. Osim priznanja da je Skaka radio nezakonito, sve drugo u tekstu je notorna, lako provjerljiva laž”, ističe Konaković.

Navodi i da su kadrovi NiP-a napadnuti prije nego što dobiju priliku da rade, kao i da su napadnuti sviplanovi prije realizacije i svi projekte prije implementacije.

“Rade to jer je to jedino što znaju, laž, podvala, prevara. Rade to kroz medije koje su kupili našim, javnim novcem. Jesu djelimično zatrovali medijsku scenu, jesu lažima ubijedili dio društva, al’ sve to polako jenjava jer se njihova budžetska moć polako gasi”, kaže Konaković.

I ovi će projekti u povratničkim mjestima, tvrdi on, još jednom pokazati suštinske razlike između stranaka.

“Ono što mene fascinira jeste činjenica da ovi zuhrići, efendići, mešalići, begići, bandići i ostali pomoćni jurišnici, sa više strasti brane ovaj koruptivni koncept od jurišnika iz SDA. Nisu oni rame uz rame sa novalićima, hodžama, budnjama, solacima, oni su korak ispred. Grlatiji, radikalniji, bezobrazniji”, stava je Konaković.

Na kraju dodaje da će se svi oni pred izbore distancirati od SDA, ali da u to više niko ne može povjerovati.

@crnahronikainfo

Za dva udruženja građana koja su osnovali kadrovi NiP-a odobreno 210 hiljada KM iz Budžeta Kantona Sarajevo Udruženje u Srebrenici osnovali čelni ljudi NiP-a Srebrenica. U ovoj godini iz Budžeta KS dobili 140 hiljada KM. Udruženje ministra Adnana Delića dobilo 70 hiljada KM Za dva udruženja građana koja su osnovali kadrovi NiP-a odobreno 210 hiljada KM iz Budžeta Kantona Sarajevo Predsjednik Skupštine KS Elvedin Okerić dodijelio je 88 hiljada KM Udruženju građana Argentarija Srebrenica koje su prošle godine osnovali predsjednik i članovi Izvršnog odbora NiP-a u Srebrenici. Isti broj telefona u NiP-u i u Udruženju. Uskoro opširnije

♬ original sound – CRNA Hronika