Incident u školi u Prnjavoru: Maloletnik osumnjičen za pretnju ubistvom drugovima

6

Maloljetni učenik Osnovne škole “Nikola Tesla” iz Prnjavora prijetio je ubistvom dvojici drugara iz razreda, što je izazvalo veliki strah kod učenika i njihovih roditelja.

Kako se saznaje pojedini roditelji su čak zabranili djeci da odlaze na nastavu. Sa cijelim slučajem su upoznati policija i Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci.

“Policiji je prijavljeno da je maloljetnik uputio ozbiljne prijetnje školskim drugarima. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i potvrdili navode prijave. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a budući da se radi o maloljetnicima koji ne mogu krivično odgovarati, tužilac je naložio da škola i Centar za socijalni rad preduzmu odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti. U konkretan slučaj se uključio i multisektorski tim”, navode u PU Banja Luka.

Direktor OŠ “Nikola Tesla” Milan Vranić kaže da škola čini sve da se ovaj problem riješi.

“Čim smo saznali tu informaciju odmah smo o svemu obavijestili policiju, multisektorski tim i organizovani su sastanci kako bi se preduzele odgovarajuće mjere i radnje da se taj problem riješi. Cilj i interes svih je da učenici i zaposleni budu bezbjedni i mi činimo sve da tako i ostane. Dopisima smo se obratili resornom ministarstvu, Republičkom pedagoškom zavodu, ombudsmanu da se uključe i da nam pomogu u rješavanju ovog problema”, rekao je Vranić za ATV.