Hajrudin Halać Heli, pjevač iz Zenice, donosi ekranizaciju pjesme “Idi, idi”: TUĐINA ME ODVOJILA OD MOJE BOSNE

0

Iako su iza mene., vrlo kvalitetni, albumi „Duga“, „Hej moj Bože“, „Crna sudba“, „Gubitnik“, „U inat“, „Sevdah u srcu“, „Moćna sudba“… , zbog moje inertnosti, nisam dovoljno posvećivao pažnje da ih značajnije promovišem u vlastitoj sredini. kaže Hajrudin Halać Heli, pjevač iz Zenice i nastavlja:

No, držeći se one da „nikad nije kasno“ odlučio sam okrenuti list te se, u vremnenu pred nama, više posvetiti nastupima po gradovima Bosne i Hercegovine, ali i na festivalima i drugim manifestacijama na kojima se promoviše dobra pjesma.

Nedavno sam bio na Festivalu narodne muzike u Bihaću gdje sam izveo pjesmu „Plavi džemper“, a ekranizovao sam i jednu od pjesama sa mog albuma „Moćna sudba“. Radi se o pjesmi „Idi, idi“ čiji je tekst pisao Enver Šadinlija a u muzičko i aranžersko ruho je „obukao“ moj stari saradnik Nenad Legenović.

Snimanje video spota, na tvrđavi Vranduk, obavila je Produkcija „Bluses“ iz Sarajeva na čijem čelu je agilni Ismet Polovina. Harmonikaš Fuad Džaferović, bubnjar Nenad Matić, gitarista Enes Smajlović i Melih Karan, koji je svirao kontrabas bila je dio ekipe koja se sa mnom pojavila u spotu.

Video klip već je dostupan javnosti. Pozitivne kritike koje dobijam daju mi vjetar u leđa te prosto tjeraju da još neke od pjesama sa prethodnih albuma „obučem“ u video ruho te tako značajnije krenem u osvajanje estradnih vrhova.

Hoće li uskoro biti i nogog albuma?

„Naravno. Pjesma „Plavi džemper“ jedna je od onih koji će se, uz neke druge koje sam već snimio, naći na njemu. Tada će povoda za moje pojavljivanje u medijima, zasigurno, biti više. (Balkino.com/E. Muračević)

.