Garaža u Sarajevu izazvala konfuziju: Izdate upute za korištenje

0

Kako je za N1 objasio Anel Tahirbegović, direktor Javnog preduzeća ONSA koja upravlja garažom, nulti dio garaže u koji se ulazi sa saobraćajnice iz ulice Kolodvorska (kod Hitne pomoći KS) može se koristiti jer je ulazna rampa u funkciji, no za izlaz potrebno je da se spustite na donju etažu kako biste mogli platiti parking, ali i izaći. Mnoge buni ograda koja je postavljena jer nije nabavljen sistem naplate koji se nalazi na gornjoj, nultoj etaži. Prema riječima Tahirbegovića, raspisan je tender za nabavku izlazne rampe za nultu etažu.

“Ograda ima jer je to jedan ulaz koji nije otvoren i tu nije postavljena rampa. Ograda će stajati sve vrijeme dok nabava sistema automatske naplate  ne bude kompletan”, objasnio je Tahirbegović.

S obzirom na konfuziju koju je izazvalo i pretpostavku građana da se na gornjoj, nultoj etaži može odmah i izaći na istoj, a ne kako je predviđeno sići na donju etažu i tu napustiti parking, Tahirbegović je najavio promjenu projekta.

“Gore ćemo vjerovatno gdje je lift postaviti naplatnu centralu za taj gornji nivo”, najavio je Tahirbegović.

Podsjećamo, garaža G3 Kolodvorska je trebala biti otvorena još u novembru 2020. godine, ali je to tek učinjeno u petak. Pritom bočne vanjske stepenice nisu u funkciji jer će se, zbog oštećenja, morati pristupiti njihovoj rekonstrukciji.