Drama u BiH: 19-godišnji unuk Almir usmrtio nanu Mensuru zbog odbijanja da mu da novac

1

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Doboj, uskoro bi mogli rasvijetliti teško krivično djelo, ubistvo starice M.H. (69) koje se dogodilo u nedjelju oko 21 sat u ulici Cara Lazara u Modriči.

Ovu informaciju danas je oko 15 sati medijima podijelio načelnik Sektora kriminalističke policije PU Doboj Dragan Sušić. On je kazao kako je ubistvo starice u Modriči, PS Modriča prijavljeno 22. oktobra oko 21 sat. Na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Modriča i obezbijedili kuću u kojoj je starica ubijena.

Uviđaj su obavili policijski službenici PU Doboj u prisustvu tužitelja OJT Doboj, a u isto vrijeme započeli su istražne radnje na identifikaciji i pronalasku počinilaca krivičnog djela ubistva.

– Sa više osoba je obavljen razgovor, a danas smo slobode lišili tri osobe i u toku je kriminalistička obrada. Na tijelu starice su primijećeni tragovi uboda nožem. Više detalja, kao i o motivima ubistva starice u ovom momentu ne mogu dati – kazao je načelnik Sušić.

Istraga će svakako pokazati zbog čega je ubijena starica, kao i šta su trojica muškarca radila u kući. Naređenja je i obdukcija tijela starice Mensure Hasanbašić.

Prema našim izvorima, radi se o 19-godišnjem mladiću A.H. (Almiru Hasanbašiću) koji je od nane tražio novac, a kada ga nije dobio, nožem je izbo rođenu nanu Mensuru Hasanbašić, koja je podlegla na licu mjesta.