Dnevni horoskop za 21. oktobar 2023: Ovan završava vezu, Vaga zaljubljena, Vodolija čeka priliku

6

Neki horoskopski znakovi privrženi su partneru, dok su nekima zvijezde “namijenile” da budu nezavisne od svog partnera.

Žena Ovan
Ona ima odlučan karakter, voli sve što je čisto, jasno, precizno. Brzo i aktivno reaguje na sve što se događa. Obično pridaje veći značaj akciji, nego razmišljanju. Brige je obuzimaju samo trenutno, ali ne ostavljaju neke duboke tragove. Ne podliježe lako talasima obeshrabrenja i pesimizma. Obdarena je samopouzdanjem. Hrabra je i preduzimljiva. U stanju je da ide korak po korak da bi ostvarila životne ciljeve. Preduzima i određene rizike da ne bi zalutala u lavirintima neodlučnosti.

Njen entuzijazam i dinamičnost su dovoljno snažni pokretači da prebrodi sve teškoće. Često pokreće inicijativu i kad se nađe na raskršću dva puta, brzo se odlučuje. Prihvata izazove i rizike, nerijetko pokazuje odustvo stila. Ne podnosi komplikovane situacije. Ne voli ljude koji nalaze zadovoljstvo u konfuznim pričama i događajima. Ponaša se nonšalantno i direktno. Dešava da svojim impulsivnim reakcijama nekog grubo povrijedi, iako nije imala takvu namjeru.

Njen karakter ima veliki uticaj i na ponašanje u ljubavi. Ona se nikako ne može svrstati u red žena – robinja. Suviše je nezavisna da bi mogla podnijeti da je neko stavi u “kavez”, pa makar i zlatni. Traži uzajamno povjerenje, koje će obezbijediti život udvoje bez scena i sumnji.

Ljubomorna je i to pokazuje. Zahtijeva jasne odgovore na pitanja. Njenom partneru nije lako, ako počne da je mimoilazi i izbjegava. Ako je partner prevari, osjetiće da joj je ponos povrijeđen, da je ranjeno njeno samoljublje i sigurno neće lako preći preko toga.

U svemu želi da ima svoju ulogu, da se u svakoj prilici čuje njena riječ. Ako naiđe na ličnost koja je slabija od nje, postoji opasnost da je potčini. Takva situacija joj se neće svidjeti, jer u dubini duše ona nije pristalica takvih veza. Za nju je idealan muskarac, onaj koji ima jak karakter. Njena odvaznost, entuzijazam, spontanost igraće veliku ulogu u njenim emotivnim vezama.

Nježnosti prema voljenom čovjeku može javno da pokazuje i on će zbog toga biti ganut. Ali, tražiće isto da i on pokazuje svoja osjećanja prema njoj. U ljubavi kao i u životu traži punu angažovanost. Ona daje sve ili ništa. Ponekad je beskrajno plemenita, a ponekad pokazuje znake egoizma: prvo misli na sebe, pa tek onda na druge. Ne voli laži i obmane.

Žena Bik
Ona stoji čvrsto na zemlji. Voli sve što je postojano i opipljivo. Sanjarenje za nju predstavlja samo duševni odmor. Nikad se ne zadovoljava varljivim obećanjima, slatkim iluzijama i ne prepušta se fantazijama. U prijateljstvu je vjerna, ali odanost traži i od suprotne strane. Ako je neko iznevjeri, neće burno reagovati. Njene reakcije su lagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke i obično trajne.

Ako se uvjeri da se neko prema njoj loše ponio ili da je povrijedio njenu dobronamjernost, to mu nikad neće oprostiti. Veliko je zlopamtilo. Nije pristalica promjena i preokreta, ni svega što može da poremeti ustaljeni tok njenog života. Poštuje principe, predrasude, koncizne ideje. Iako je njen karakter jak, postoje u njemu i neke slabosti. U načinu života pojavljuju se ponekad pasivnost i lijenost.

Bježi od briga i problema, ne voli komplikacije. Ljubav igra veliku ulogu u njenom životu. Ona nije sinonim strasti, bura, razdiranja ili romantizma, već nježnosti i uživanja. Kod muškarca je privlači njegov fizički izgled. Šta se krije iza njegove spoljasnjosti manje je interesuje na početku. Kad upozna osobu koja joj se sviđa želi na svaki način da privuče pažnju.

Prije nego što se odluči na trajniju vezu, želi da bude sigurna da je pravi onaj, koji je pronašao pouzdani put do njenog srca. Ne vezujete se lako. Ljubav u njenom srcu sporo sazrijeva. Osjećanja se postepeno razvijaju. Ne podnosi prisustvo druge žene, makar to bila i koleginica njenog partnera. Zna vješto da isplete mrežu oko njega da bi ga sačuvala. Ako otkrije nevjerstvo, spremna je da uzvrati na isti način.

Žena Blizanac
Dinamičnost je najvažnija crta njenog karaktera. Beskrajno cijeni slobodu i nezavisnost. Ne dozvoljava da joj bilo ko gospodari, niti nameće svoju volju. Veoma je inteligentna, ali ne i pronicljiva. O ljudima koji joj žele dobro ponekad pogrešno sudi, pa je u stanju i da ih uvrijedi.

Isto tako, pogrešno procjenjuje namjere onih koji joj ne žele dobro i to joj se sveti, iako toga nije svjesna. U poslu zna da pronađe najbolji način ka uspjehu. Ambiciozna je, ali ne pretjerano. Kada radi želi da je ljudi cijene, ali očekuje i materijalni efekat svog napretka. Nikad se neće prihvatiti posla koji joj ne donosi i materijalnu korist. Ali, novac troši lako.

Kao i u životu tako i u ljubavi, drži do svoje slobode. Čak i kada zavoli nekog, plaši se da se za njega previše ne veže. U ljubavi i braku je vjerna. Ako se razvede tog čovjeka nikad neće zaboraviti. Nije ljubomorna i pristalica je savremenih običaja i navika. Prevaru može da oprosti. Ali, zna da bude potpuno isključiva. Više voli i raskid, nego da ostane sa onim koji je obmanuo. U ljubavi je izuzetno dinamična. Osjećanja ne pokazuje javno.

Voli društvo i želi da se pokaže kao komunikativna osoba, koja ima širok krug poznanika. Zato nikako ne može da se složi sa partnerom koji nije dinamičan. U tom traganju za novim poznanicima neće uvijek uspijevati. Dešava se da je više sama, čak i dok je okružena društvom. Možda nikada neće do kraja shvatiti da je ponekad bolje imati malo odanih prijatelja, nego mnogo onih koji su neiskreni i dobro glumi.

Žena Rak
Ona je veoma osjećajna, senzitivna i emotivna osoba. Ali, da bi se odbranila od svijeta trudi se da sakrije svoja osjećanja. Da bi bila sretna, zna da se zatvara u “svoj svijet”, ograđen visokim zidovima. Taj njen skriveni svijet je teško otkriti. U djetinjstvu se osjećala bezbjednom u roditeljskom domu. Kasnije, pokušava da stvori “svoj svijet”, u kome će vladati spokojstvo, mir i sigurnost.

Ona nije ni suviše borbena, ni suviše realna, ni suviše aktivna. Strah od nepoznatog je sputava da ide naprijed i da savlada prepreke. Zadovoljava se onakvom kakva jeste i ne želi mnogo da se mijenja. To bježanje od nepoznatog je potpuno razumljivo, jer se često sukobljava sa neprijatnostima, brigama i neizvjesnošću. Njena osjećajna priroda brzo reaguje na svaki vid agresivnog ponašanja. Kada se suoči sa ozbiljnim problemom, zna da se preobrazi u “ženu zmaja” koja će se žrtvovati do kraja.

U životu zna da bude sanjalica, ali voli i da razmišlja. Ima jednu veliku manu: na nju se lako može uticati. Ako to ne mogu postići osobe koje joj nisu suviše bliske, onda to veoma lako uspijevaju svi oni koje ona voli. Ljubav joj u životu znači sve. To je njena najvažnija potreba. Ljubav je za nju vezana sa pojmom izvora u toplom gnijezdu.

Traži čovjeka koji će joj pružiti oslonac i sigurnost, kao i beskrajnu nježnost. Ona je veoma osjećajna priroda i vrlo romantična. Sanja o beskrajno romantičnoj ljubavi, o strasnim osjećanjima dva srodna bića. Njenu glad i žeđ za idealnom ljubavlju je teško zadovoljiti. Kao i u svemu, i u ljubavi postoji razlika između lijepih snova i stvarnosti. Upravo to je i najviše plaši.

Žena Lav
Ona je jaka žena, koja se ne prepušta da je lako nose talasi sudbine. Njena vitalnost, volja i autoritet joj omogućavaju da bude žena koja dominira. Voli akciju i kretanje. Teško joj je da ostane na jednom mjestu, da sanjari i ništa ne radi. Ne podnosi ljenost, čak ni kada se odmara. Ponos, a često i taština, igraju veliku ulogu u postizanju uspjeha skoro po svaku cijenu.

Predostrožna je i skoro ništa ne prepusta slučaju. Ima suviše visoko mišljenje o sebi da bi mogla da se zadovolji samo sa trenutnim stanjem. U odnosu prema drugima poštuje izvjesna pravila ponašanja. “Mlaka” i nedefinisana osjećanja dovode je do očajanja. Njen karakter se teško prilagođava ljudima koji su uzdržani u osjećanjima. Zato ne trpi ljude koji sjede na dvije stolice. Mada je iskrena, ponekad voli da se šali.

Njene male brige zna da prikaže velikim da bi privukla paznju drugih. Kod nje postoji još jedna kontradiktornost. Velikodušna je i sretna kad drugome može da učini radost. Međutim, ponekad je suviše egocentrična, pa prije nego što pomisli na drugog, ona prvo misli na sebe.

Možda najveća vrlina koju posjeduje je – vjernost. Potrebno je da je neko ozbiljno prevari, pa da o njemu promijeni mišljenje. Ima čvrst karakter. Zato ne podnosi da neko na nju utiče. U odnosima sa ljudima ne trpi kaprice, prenemaganja. Ako joj se muškarac sviđa, to mu otvoreno daje do znanja. Ako voli, potpuno se predaje osjećanjima. Ne podnosi ništa nejasno i neodređeno u ljubavi.

Žena Djevica
Ona sve što se odigrava oko nje prima sa analitičkim pogledom. Ima veliku zadršku od svega što je diktirano instinktom. Prema drugim ljudima ne pokazuje spontanost, suvišno oduševljenje i žarku želju za prijateljstvom. Po prirodi je rezervisana i stidljiva.

Kada sretne muškarca koji joj se dopada i kome se ona dopada teško da će mu se odmah baciti u zagrljaj. Prvenstveno zato što i sama nije sigurna u svoja osjećanja. Uvijek će se pitati, da li je to prava ljubav ili samo prolazno osjećanje. Da bi to razjasnila, stavljaće na probu najprije sebe, a zatim i osobu koja joj se dopada.

Ustručavanje da se potpuno preda osjećanjima je izraz paničnog straha da ne počini grešku. Ona je privržena svojim navikama. Čini joj se da živi u udobnom gnijezdu, koje je sama stvorila, pa se onda pažljivo pita neće li joj osoba koja je ušla u njen život razrušiti taj mirni kutak.

Jednog dana kad pobijedi svoj strah sigurno je da će muškarcu koga je odabrala biti privržena do krajnosti. Ona je vjerna žena. U svemu je diskretna, obazriva. Mnogo veći značaj ima ono što je skriveno u njoj, nego ono što pokazuje. (Balkino.com/Foto: Depositphotos / yanlev)

NASTAVAK PROČITAJTE OVDJE:

Astrologija: ŽENSKI HOROSKOP OTKRIVA KOJE SU ZAVODNICE, A KOJE ŽENE KUĆENICE!