Dnevni horoskop za 16. oktobar 2023: Blizanci melanholični, Škorpija puna planova, Jarac pod stresom

11

Pročitajte astro prognozu za ponedjeljak, 16. oktobar 2023. godine:

OVAN
Posao: Igrali ste igru na ivici žileta, i to bi moglo da dođe na naplatu. Neko s kim niste u najboljim odnosima je prozreo vašu taktiku, i željan je osvete.
Ljubav: Toplo-hladno, i tako danima. Polako se hladite od strasti koja je isprva postojala. Pitanje je samo da li osim strasti ima još nečega višeg i vrijednijeg.
Zdravlje: Moguća migrena.

BIK
Posao: Vaš posao vam obezbjeđuje solidna primanja, ali, prosto, uvijek vam fali novca. Pare vam se odlivaju iz ruku, kao da imate šuplje džepove. Posvetite vrijeme planiranju.
Ljubav: Dolazite u situaciju da vam partner priča a da ga ne slušate. Vi smatrate da su te priče smarajuće i bez ikakvog značaja. A da li tako mislite i kada vi nešto želite da ispričate?
Zdravlje: Loša cirkulacija.

BLIZANCI
Posao: Tiho i mirno jutro, bez uobičajene nervoze i stresa. Možda vas popodne jedan poziv ili SMS poruka pomjeri iz te idile.
Ljubav: Danas ste u setnom raspoloženju. Maštate o prošlosti i uspomenama. Razmislite da li je prava osoba pored vas ili u prošlosti. Slobodni Blizanci mogu da očekuju avanturu.
Zdravlje: Vaš probavni trakt je blago destabilisan.

RAK
Posao: Kod vas posao ide uzlaznom putanjom. Rezultati nikad nisu bili bolji i nikad niste više radili. A izgleda kao da nikad niste manje zarađivali. Vaša upornost je ovdje na ispitu.
Ljubav: Pružate prilično konfuznu sliku o sebi i o svojim namjerama. Partnera to zbunjuje, a potencijalne udvarače odbija. Razmislite o promjeni pristupa.
Zdravlje: Potištenost može uzrokovati psihičke tegobe.

LAV
Posao: Sve što ste planirali, a što vam je dosad izmicalo, sada dolazi na svoje. Za nekog neočekivano, situacija se potpuno okrenula u vašu korist. Sada budite mudri da to i iskoristite.
Ljubav: Dobijate dosta komlimenata i pažnje od osobe do koje vam i nije baš stalo. Ali vam prija naklonost i pozitivan ton. Prema partneru ste danas previše strogi.
Zdravlje: Moguće istegnuće mišića.

DJEVICA
Posao: Da li ste nekad razmišljali o tome da da zapisujete svoje ideje? Pa, vrijeme je. Imate toliko ideja koje samo razradite donekle i onda zaboravite. Vi ste rudnik zlatnih ideja.
Ljubav: Danas imate naglašenu potrebu da upoznajete nove ljude. Oni koju su u vezi željeće da provedu vrijeme sa partnerom.
Zdravlje: Prehlada.

VAGA
Posao: Svi aspekti govore u prilog tome da će se vaš finansijski položaj veoma lijepo poboljšati. Ali još nije vrijeme za slavlje. Morate još da sačekate da se sve okolnosti poklope. Nipošto ne stvarajte minus u tom periodu.
Ljubav: Neodlučni ste i to partneru smeta. Veći je problem što ni vi sami ne shvatate o čemu se zapravo radi sa vašim osjećanjima.
Zdravlje: Posjetite kardiologa.

ŠKORPIJA
Posao: Danas se zadovoljavate time što znate da nešto možete da uradite. Imate planove, želje, znate kako i možete to… Ali danas vam je to dovoljno. Ako tako nastavite, možete tresnuti o zemlju potpuno praznih džepova.
Ljubav: Karmička ljubav na pomolu. Nekog ćete danas oboriti s nogu, a da isprva toga nećete biti ni svjesni.
Zdravlje: Problem sa disajnim organima.

STRIJELAC
Posao: Poslovna matematika koju ste osmislili je veoma rizična. To što ste naumili graniči se s mogućim. Bolje je da sačekate još neko vrijeme, kako biste bili sigurni da će vam okolnosti ići na ruku.
Ljubav: Smeta vam sivilo svakodnevnice, i nešto biste da promijenite. Slobodni Strijelčevi će sigurno biti u potrazi za akcijom. Oni koji su u vezi, mogu osjećati dosadu i nemir istovremeno.
Zdravlje: Problem u gornjem dijelu kičme.

JARAC
Posao: Otvorili ste mnogo frontova istovremeno, i svuda vam dobro ide. Ali ne zaboravite, što ste više na ljestvici, tako se i protivnici umnožavaju, i sve ih je više koji bi na vaše mjesto. Probajte da izgladite neke sukobe.
Ljubav: Danas vam zavođenje ne ide od ruke. Tačnije, nemate ni motiv za to. Zaokupljeni ste drugim mislima. Ovo je vrijeme pogodno za Jarčeve koji su u vezi. Oni prave planove za venčanje, izgradnju ili renoviranje kuće, kupovinu stana…
Zdravlje: Bolovi u leđima.

VODOLIJA
Posao: Zapeli ste u jednoj fazi posla ili novog projekta, ali odbijate da zatražite pomoć. Vjerujte da nije sramota pitati nekoga za mišljenje i savjet. To može da bude čak i neko mlađi od vas. Jednostavno, nemamo svi isti ugao gledanja.
Ljubav: Možete da se osjećate kao da vas partner zanemaruje. Ali to su samo vaše projekcije. Slobodne Vodolije će tražiti novo društvo u neobičnoj situaciji.
Zdravlje: Solidno.

RIBE
Posao: Veoma ste efikasni kada se koncentrišete na posao. To drugi znaju da cijene, ali opet zaziru od vašeg mogućeg kiksa. Biće vam teško da dans unovčite svoje znanje i rad.
Ljubav: Moguća je veoma žučna rasprava sa partnerom. Kada prođe neko vrijeme, uvidjećete da ste potpuno nepotrebno tako burno reagovali, i pritrom napravili dramu o kojem komšije pričaju.
Zdravlje: Nije loše, ali vam je potrebno više boravka u prirodi. (Balkino.com)