Danas u Sarajevu održan veliki skup podrške Palestini

0

U Sarajevu je za danas, 22. oktobar, najavljen skup podrške palestinskom narodu u Pojasu Gaze i Zapadnoj obali.

Okupljanje će se održati na platou preko puta Vijećnice u periodu od 11 do 13 sati, a iz Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovi pozivaju građane da ponesu palestinske zastave i svoje transparente.

“Osjećamo veliku podršku u Bosni i Hercegovini, od svih građana i naroda ove prijateljske zemlje, te još jednom pozivamo građane da nam se pridruže u nedjelju 22. oktobra na velikom skupu za mir u Palestini, a protiv terorizma i agresije izraelske okupatorske sile, koji će biti održan u Sarajevu na platou prekoputa Vijećnice sa početkom u 11 sati”, naveli su iz Palestinske zajednice u BiH.

Svi građani su pozvani da dođu samo sa zastavama Palestine i Bosne i Hercegovine.

“Uoči održavanja ovog velikog skupa kao organizatori želimo uputiti apel učesnicima da uprkos snažnim emocijama i ogorčenjem zbog stravičnih slika zločina, tokom skupa zadržimo dostojanstvo da skup protekne u redu i miru.

Također, pozivamo vas da pratite program i parole organizatora koje će se skandirati, te da se suzdržimo od svakog neprimjerenog skandiranja i vrijeđanja. Pozivamo sve učesnike da prate uputstva redara i da iz Sarajeva, evropskog Jerusalema pošaljemo najsnažniju poruku otpora, snage i mira”, navodi se u saopćenju.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karića najavila je svoj dolazak.

“Sutra ću se pridružiti skupu podrške palestinskom narodu koji u Sarajevu organizuje Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini!”, kazala je Karić.