Bh. ugostitelji iz ponude izbacuju pića iz kompanije Coca Cola: “Razlog svima jasan”

0

Brojni gradovi u Bosno i Hercegovini izrazili su podršku građanima Palestine u vidu protesta koji su organizovali na gradskim ulicama.

Korak naprijed otišli su bosanskohercegovački ugostitelji koji su odlučili iz svojih radnja izbaciti proizvode koji se povezuju sa državom Izrael kao što je Coca Cola – piše Crna-Hronika.

Prvi koji su se odlučili za ovakav protez su ugostitelji iz Zenice i Zavidovića.

Od 26.10.2023. godine, u objektu fast food “Benamen”, u ponudi se neće više nalaziti proizvodi Coca Cole i slično… U ponudi ćemo imati samo pića koja se proizvode na području Bosne i Hercegovine 🇧🇦 #387 #kupujmodomaće
Razlog je vjerovatno svima jasan.
🇯🇴 #freepalestine 🇯🇴 – izjavio je vlasnik FastFood-a Benamena u Zenici a njegov post podijeljen je preko 700 puta na Facebook-u.

Vlasnik ugostiteljskog objekta WellDoner u Zavidovićima odlučio je napraviti isto. U svom objektu gostima ne služe sokove i proizvode čija je zemlja porijekla Izrael.

Od sutra u Restoranu WELL DONER ne služimo Coca Coline sokove i njihove proizvode. Razlog već svi dobro poznajete.🇵🇸🇵🇸🇵🇸

Mali restoran iz Zavidovića je grudva koja je pokrenula LAVINU🤩 Sve više je restorana, poslovnica i porodica koje se odlučuju na ovaj potez i izbacuju iz svojih prostora ove proizvode✔️✔️✔️ Jer to je Bosna i Hecergovina 🇧🇦🇧🇦🇧🇦

17006📞📞📞 ,DOVA 🤲i bojkot proizvoda iz Izraela je trenutno jedino naša podrška brači i sestrama u 🇵🇸🇵🇸🇵🇸 Hvala vam još jednom na velikoj podršci,vas WELL DONER TIM🍽️🍽️🍽️” – napisao je vlasnik WellDonera.