Adnan Sarač za CH: “Od danas u mojoj prodavnici nema Coca Cole. Bar to mogu uraditi”

0

Brojni gradovi u Bosno i Hercegovini izrazili su podršku građanima Palestine u vidu protesta koji su organizovali na gradskim ulicama.

Korak naprijed otišli su bosanskohercegovački ugostitelji koji su odlučili iz svojih radnja izbaciti proizvode koji se povezuju sa državom Izrael kao što je Coca Cola – piše Crna-Hronika.

Prvi koji su se odlučili za ovakav protez su ugostitelji iz Zenice i Zavidovića.

Bh. ugostitelji iz ponude izbacuju pića iz kompanije Coca Cola: “Razlog svima jasan”

Nakon što smo pisali o ugostiteljskim objektima u Zenici i Zavidovićima, Adnan Sarač je prvi prodavač koji je zabranio u svojoj trgovini proizvode od Coca Cole. Njegova prodavnica se nalazi u sarajevskom naselju Hrasnica, u ulici Ahmeta Ljubunčića.

“Ovo što sam uradio, to je moja dužnost bila. Bar da pokušam bilo šta da osvjestim ljude. Ovo sam uradio prije svega radi sebe, svog srca i mira u duši.

Nema tu ideje, ako si čovjek, dovoljno ti je da vidiš šta se dešava u Palestini pogotovo sa djecom. Roditelj sam i imam dvoje djece. To me dohvatilo najviše. Svaki taj proizvod, ja računam kao da je jedan metak. Ovo je najmanje šta sam mogao da učinim za taj narod je to da povučem sve proizvode iz radnje.

A ono što se kaže, mene ne zanima da li će ovo utjecati na posao ili neće. Hoću da imam smiraj svoje duše i da napunim svoje srce. Imam osjećaj da je to to, da sam uradio pravu stvar” – izjavio je Adnan Sarač za portal Crna-Hronika.